Strategische personeelsplanning (SPP) is een belangrijke pijlers van de HR-strategie van Avebe. Het bedrijf uit Veendam levert wereldwijd producten op basis van aardappelzetmeel en aardappeleiwit voor toepassingen in (dier)voeding, papier, bouw, textiel en kleefstoffen.

 

SPP staat prominent op de agenda vanwege de hoge gemiddelde leeftijd van het personeel in een krimpregio. Daarnaast heeft Avebe te maken met een veranderende manier van werken door technologische ontwikkelingen, anders organiseren van bedrijfsprocessen en andere vereisten aan vaardigheden en kennis van mensen.

 

Door gebruik te maken van digitale tools brengt HR samen met het management alle vereiste data voor SPP in kaart, zodat de gewenste situatie (zowel kwantitatief als kwalitatief) over de huidige situatie gelegd kan worden. Welke scenario’s passen er bij de toekomstige visie, wat verwacht de klant, met welke interne en externe invloeden moet Avebe rekening houden? Op basis van feiten kijkt het bedrijf naar de impact in de komende jaren.

Case: Feitelijk onderbouwing van SPP bij Avebe

Spreker: Marc van der Aa

Tijd: 11.45 - 12.30 uur

HR Academy is een merk van
MindCampus B.V
Blijf op de hoogte